Toplotne črpalke zrak voda – za zunanjo postavitev!

Toplotne črpalke zrak vodaPredstavljajo najcenejšo in najenostavnejšo rešitev ogrevanja (pa tudi hlajenja) objektov in priprave sanitarne vode. Glede na izgube objekta in vrsto ogrevalnega sistema se izbere ustrezna moč in izvedba toplotne črpalke zrak voda.

Toplotna črpalka se namesti poleg objekta in se z elementi ogrevanja v kotlovnici poveže z vodno ali plinsko povezavo. Zunanje enote naj bodo nameščene na mestu, kjer so najmanj moteče, po možnosti pa naj bodo čim bližje kotlovnici, da se s tem zmanjšajo izgube v ceveh hkrati pa je strošek montaže nižji. Ali je toplotna črpalka postavljena na sončnem ali senčnem mestu nima pomembnega vpliva na učinkovitost, saj vpliva na učinkovitost toplotne črpalke predvsem temperatura (pa tudi vlaga) zunanjega zraka.

Toplotna črpalka za pasivne in nizkoenergijske hiše – tiha izvedba!

Te toplotne črpalke zrak voda so namenjene za pasivne in nizkoenergijske hiše do velikosti 220 m2 in pa za manjše hiše do 130 m2 ogrevalne površine. Lahko se uporabi pri sistemih s talnim ogrevanjem, kot pri radiatorskih sistemih, saj je maksimalna temperatura dvižnega voda do 60°C . Max. ogrevalna moč (pri A7/W35) pa je 6,4 kW.

Toplotna črpalka  je namenjena  za zunanjo postavitev z notranjim stenskim upravljalnikom toplotne črpalke, ki upravlja toplotno črpalko  in cel ogrevalni sistem – WPM Econ5Plus. Zvočno optimirana izvedba  z optimiranim pretokom zraka  in z zvočno izoliranim ohišjem kompresorja. Tihi EC aksialni ventilator in dvojno antivibracijsko vpetje kompresorja s plavajočo nosilno ploščo še dodatno utiša že tako tiho toplotno črpalko.  Maksimalna zanesljivost in učinkovitost delovanja je zagotovljena z vgrajenim elektronskim ekspanzijskim ventilom in z  tlačnimi sondami za nadzor in nenehno optimizacijo hladilnega procesa.

 • Vgrajen je samoučeči in prilagodljivi način odtaljevanja.
 • Vgrajen je merilnik toplotne energije. Vrednosti pridobljene energije za segrevanje in za pripravo sanitarne vode  enostavno odčitamo na krmilniku toplotne črpalke.
 • Enostavna montaža s   številnimi možnosti  povezovanja v različne ogrevalne sisteme  (bivalentni, alternativni, ogrevanje bazena, cirkulacija)
 • Možnost izkoriščanja variabilne tarife električne energije (Sg ready)
 • Toplotna črpalka se lahko poveže na internet s pomočjo kartice NWPM
 • Možnost povezave z enim ali več sobnimi korekcijskimi termostati tipa Smart RTC
 • EHPA certifikat toplotne črpalke zrak voda – učinkovitost, moč, hrup in drugi tehnični podatki so izmerjeni in potrjeni s strani akreditiranih evropskih laboratorijev za toplotne črpalke
 • Zelo tiha izvedba: hrup na razdalji 1 m je samo 48 dB oz. samo 28 dB na razdalji 10 m in to pri maximalni moči.

Izvedba: LA 6 TU  → več

Toplotne črpalke zrak voda za novogradnje in za obnovo obstoječih ogrevalnih sistemov. S talnim ogrevanjem in/ali radiatorji. – visoko učinkovite in zelo tihe izvedbe!

Visoko učinkovita toplotna črpalkaTe toplotne črpalke so namenjena za pasivne in nizkoenergijske hiše do velikosti 500 m2 in pa za hiše z običajno izolacijo do 310 m2 ogrevalne površine. Lahko se uporabi pri sistemih s talnim ogrevanjem, kot pri radiatorskih sistemih, saj je maksimalna temperatura dvižnega voda do 60°C . Max. ogrevalna moč (pri A7/W35) pa je 8,4 do 15,5 kW (odvisno od modela).

Toplotne črpalke zrak voda so namenjene za zunanjo postavitev z notranjim stenskim upravljalnikom toplotne črpalke, ki upravlja toplotno črpalko in cel ogrevalni sistem – WPM Econ5S. Zvočno optimirane izvedbe z optimiranim pretokom zraka brez turbolenc in z zvočno optimiranim ohišjem kompresorja. Tihi EC aksialni ventilator in dvojno antivibracijsko vpetje kompresorja s plavajočo nosilno ploščo še dodatno utiša toplotno črpalko. Zelo visoki faktorji učinkovitosti (COP) so doseženi z vgradnjo visoko učinkovitega uparjalnika, ekonomizerja, elektronskega ekspanzijskega ventila in EC ventilatorja, ki prilagaja pretok zraka potrebam hladilnega sistema. Maksimalna zanesljivost delovanja je zagotovljena z vgrajenimi tlačnimi sondami za nadzor in nenehno optimizacijo hladilnega procesa. Vgrajen je samoučeči način odtaljevanja, ki spremlja trenutne razmere v hladilnem procesu, upošteva čas predhodnega odtaljevanja in izkorišča čas mirovanja toplotne črpalke zrak voda za naravno odtaljevanje uparjalnika.

 • Vgrajen je merilnik toplotne energije. Vrednosti pridobljene energije za segrevanje in za pripravo
  sanitarne vode pa enostavno odčitamo na krmilniku toplotne črpalke.
 • Enostavna montaža s številnimi možnosti  povezovanja v različne ogrevalne sisteme (bivalentni, alternativni,..).
 • Možnost izkoriščanja variabilne tarife električne energije (Sg ready)
 • Toplotna črpalka se lahko poveže na internet s pomočjo kartice NWPM
 • Možnost povezave z enim ali več sobnimi korekcijskimi termostati tipa Smart RTC
 • EHPA certifikat – učinkovitost, moč, hrup in drugi tehnični podatki so izmerjeni in potrjeni s strani akreditiranih evropskih laboratorijev za toplotne črpalke
 • Vgrajen mehek zagon in kontrola faz
 • Toplotna črpalka ima sprednjo in zadnjo stranico v beli barvi (podobno RAL 9016), stranske stranice pa v sivi barvi (RAL 7035)
 • Možnost izbire barve ohišja po RAL lestvici

 

Toplotne črpalke zrak voda linije LA 9, 12 in 18  S-TU so res izjemno tihe. Toplotna črpalka LA 9 S-TU ima na razdalji 1 m hrup samo 45 dB, na razdalji 10 m pa samo še 25 dB. Z uporabo dodatne veterne havbe na izpihu pa lahko hrup zmanjšamo še za dodatne 3 dB.

To je hrup pri max. moči toplotne črpalke, ki je v povprečju ca. 10 dB nižji od konvencionalnih toplotnih črpalk z variabilno močjo (inverterskih), saj je pri slednjih običajno hrup podan pri srednji moči toplotne črpalke (v območju med 40 in 60% moči).

S tem sodijo tovrstne toplotne črpalke med najtišje na trgu. Zato z njimi zagotovo ne boste imeli težav zaradi hrupa, ki bi motil vas ali sosede.

Izvedbe:

LA 9 S-TU  → več
LA 12 S-TU  → več
LA 18 S-TU  → več

Toplotne črpalke zrak voda za ogrevanje in hlajenje!

Te toplotne črpalke so enake kot linija …S-TU…, le da poleg ogrevanja omogočajo še hlajenje. Hlajenje je mogoče izvajati preko talnega, stenskega ali stropnega sistema, kot tudi preko ventilatorskih konvektorjev.  Krmiljenje omogoča tako mirno kot dinamično hlajenje. Pri mirnem hlajenju pa je potrebno dodati še sobni korekcijski termostat Smart RTC+, ki omogoča tudi merjenje vlage v prostoru.

Izvedbe:

LA 9 S-TUR  →  več
LA 12 S-TUR  →  več
LA 18 S-TUR  →  več

Toplotne črpalke zrak voda za večje objekte – visokotemperaturne in tihe izvedbe!

Toplotne črpalke za večje objekteTi toplotni črpalki sta namenjeni za objekte do 500 m2 ogrevalne površine. Lahko se uporabi pri sistemih s talnim ogrevanjem, kot pri radiatorskih sistemih, saj je maksimalna temperatura dvižnega voda do 65°C . Max. ogrevalna moč (pri A7/W35) pa je 17,6 in 25,1 kW (odvisno od modela). Obe toplotni črpalki sta 2-kompresorski, kar omogoča še večje prilagajanje moči dejanskim potrebam. Sanitarno vodo pa je moč ogrevati s samo enim kompresorjem, za kar lahko uporabimo grelnik vode z manjšim toplotnim izmenjevalcem.

Toplotne črpalke zrak voda so namenjene  za zunanjo postavitev z notranjim stenskim upravljalnikom toplotne črpalke, ki upravlja toplotno črpalko  in cel ogrevalni sistem – WPM Econ5. Zvočno optimirane izvedbe  z optimiranim pretokom zraka brez turbolenc in z zvočno optimiranim ohišjem kompresorja. Tihi EC aksialni ventilator in dvojno antivibracijsko vpetje kompresorja s plavajočo nosilno ploščo še dodatno utiša toplotno črpalko. Zelo visoki faktorji učinkovitosti (COP) so doseženi z vgradnjo visoko učinkovitega uparjalnika,  elektronskega  ekspanzijskega   ventila in EC ventilatorja, ki prilagaja pretok zraka potrebam hladilnega sistema.  Maksimalna zanesljivost delovanja je zagotovljena z vgrajenimi tlačnimi sondami za nadzor in nenehno optimizacijo hladilnega procesa. Vgrajen je samoučeči in prilagodljivi način odtaljevanja, ki spremlja trenutne razmere v hladilnem procesu in upošteva čas predhodnega odtaljevanja.

 • Vgrajen je merilnik toplotne energije. Vrednosti pridobljene energije za segrevanje in za pripravo sanitarne vode pa enostavno odčitamo na krmilniku toplotne črpalke.
 • Enostavna montaža s številnimi možnosti  povezovanja v različne ogrevalne sisteme (bivalentni, alternativni,..).
 • Možnost izkoriščanja variabilne tarife električne energije (Sg ready)
 • Toplotna črpalka se lahko poveže na internet s pomočjo kartice NWPM
 • Možnost povezave z enim ali več sobnimi korekcijskimi termostati tipa Smart RTC
 • EHPA certifikat – učinkovitost, moč, hrup in drugi tehnični podatki so izmerjeni in potrjeni s strani akreditiranih evropskih laboratorijev za toplotne črpalke
 • Vgrajen mehek zagon in kontrola faz
 • Možnost izbire barve ohišja toplotne črpalke zrak voda po RAL lestvici

Enostavno – preprosto tiho!

Da je toplotna črpalka lahko zelo tiha so bili izvedeni mnogi ukrepi, da bi hrup znižali kar v največji meri:

 • Dvakratno vpetje kompresorjev (elastično) ter zvočna izolacija le-teh – na ta način je zmanjšano prenašanje vibracij na samo ohišje in kasneje tudi v okolico (vir hrupa je tako zvočno izoliran)
 • 100 % zvočno izolirano ohišje, izolacija duši hrup – na ta način se zmanjša prenos hrupa v okolico
 • Tih ventilator (EC) ki ima posebno oblikovano eliso (videti je kot sovina perut), kar še dodatno zmanjšuje hrup ventilatorja.
 • Ogromen ventilator – zaradi svoje velikosti – se preko celotnega ohišja lahko vrti z izjemno nizkimi obrati, to pa seveda dodatno pripomore k izjemno tihemu delovanju
 • TBS – gre za zvočno optimizirano ohišje toplotne črpalke zrak voda, in sicer tako, da onemogoča vrtinčenje zraka v prostoru med samim uparjalnikom ter ventilatorjem, na način da se ohišje (ko gre za TBS izvedbe) na sprednji strani precej zoža, tik do premera samega ventilatorja.
 • Znižanje nizkih tonov – posebni ukrepi na izolaciji in konstrukciji so pripomogli k temu, da se je hrup teh tonov znižal za več kot 30% – v celotnem spektru hrupa so namreč nižje frekvence zvoka daleč najbolj moteče.

 

Pri običajni izvedbi ohišja se zrak v prostoru med uparjalnikom in ventilatorjem vrtinči, kar povzroča neprijeten zvok z nizkimi toni. Pri ohišju  TBS je zagotovljen laminaren tok zraka od uparjalnika skozi ventilator.

Rezultat vseh teh ukrepov je da so toplotne črpalke zrak voda linije LA 22 in 28  TBS res izjemno tihe za takšno grelno moč. Toplotna črpalka LA 22 TBS ima na razdalji 1 m hrup samo 50 dB, na razdalji 10 m pa samo še 30 dB.

Izvedbe:

LA 22 TBS  →  več
LA 28 TBS  →  več

Toplotne črpalke zrak voda za velike objekte – veliki prihranijo največ!

Te toplotne črpalke so namenjene za objekte od 500 m2  do nekaj 1000 m2 ogrevalne površine. Lahko se uporabijo pri sistemih s talnim ogrevanjem, s konvektroskimi sistemi, kot tudi pri radiatorskih sistemih, saj je maksimalna temperatura dvižnega voda od 58 do 65°C . Vse toplotne črpalke so 2-kompresorske, kar omogoča še večje prilagajanje moči dejanskim potrebam. Sanitarno vodo pa je moč ogrevati z  enim ali dvema kompresorjema. Toplotne črpalke lahko vežemo v kaskado, s čimer pokrijemo toplotne potrebe zelo velikih objektov.

Toplotne črpalke zrak voda so namenjene  za zunanjo postavitev z notranjim stenskim upravljalnikom toplotne črpalke, ki upravlja toplotno črpalko  in cel ogrevalni sistem – WPM Econ5Plus. Zvočno optimirane izvedbe  z optimiranim pretokom zraka brez turbolenc in z zvočno optimiranim ohišjem kompresorja. Tihi EC aksialni ventilator (oz. radialni pri LA 60TU) in dvojno antivibracijsko vpetje kompresorja s plavajočo nosilno ploščo še dodatno utiša toplotno črpalko. Zelo visoki faktorji učinkovitosti (COP) so doseženi z vgradnjo visoko učinkovitega uparjalnika,  elektronskega  ekspanzijskega   ventila in EC ventilatorja, ki prilagaja pretok zraka potrebam hladilnega sistema.  Maksimalna zanesljivost delovanja je zagotovljena z vgrajenimi tlačnimi sondami za nadzor in nenehno optimizacijo hladilnega procesa. Vgrajen je samoučeči in prilagodljivi način odtaljevanja toplotne črpalke zrak voda, ki spremlja trenutne razmere v hladilnem procesu in upošteva čas predhodnega odtaljevanja.

 • Vgrajen je merilnik toplotne energije. Vrednosti pridobljene energije za segrevanje in za pripravo sanitarne vode pa enostavno odčitamo na krmilniku toplotne črpalke.
 • Enostavna montaža s številnimi možnosti  povezovanja v različne ogrevalne sisteme (bivalentni, alternativni,..).
 • Možnost izkoriščanja variabilne tarife električne energije (Sg ready)
 • Toplotna črpalka se lahko poveže na internet s pomočjo kartice NWPM
 • Možnost povezave z enim ali več sobnimi korekcijskimi termostati tipa Smart RTC
 • Vgrajen mehek zagon in kontrola faz

 

Izvedbe:

LA 25 TU →  več
LA 40 TU →  več
LA 60 TU →  več

Toplotne črpalke zrak voda za ogrevanje in hlajenje – brezplačna sanitarna voda!

Ti toplotni črpalki sta namenjeni za objekte od 500 m2  do nekaj 1000 m2 ogrevalne površine. Omogočata ogrevanje in hlajenje.  Lahko se uporabita pri sistemih s talnim ogrevanjem, s konvektroskimi sistemi, kot tudi pri radiatorskih sistemih, saj je maksimalna temperatura dvižnega voda  do 60°C . Obe toplotni črpalki so 2-kompresorske, kar omogoča še večje prilagajanje moči dejanskim potrebam. Vsaka toplotna črpalka ima vgrajen še dodatni toplotni izmenjevalec, preko katerega se vedno segreva sanitarna in bazenska voda. V režimu hlajenja se z odpadno toploto najprej segreje sanitarna in bazenska voda, šele nato se vklopi ventilator in višek toplote se prične odvajati v okolico. Toplotne črpalke lahko vežemo v kaskado, s čimer pokrijemo toplotne potrebe zelo velikih objektov.

Toplotne črpalke zrak voda so namenjene za zunanjo postavitev z notranjim stenskim upravljalnikom toplotne črpalke, ki upravlja toplotno črpalko  in cel ogrevalni sistem – WPM Econ5Plus. Zvočno optimirane izvedbe  z optimiranim pretokom zraka brez turbolenc in z zvočno optimiranim ohišjem kompresorja. Tihi EC ventilator  in dvojno antivibracijsko vpetje kompresorja s plavajočo nosilno ploščo še dodatno utiša toplotno črpalko. Zelo visoki faktorji učinkovitosti toplotne črpalke (COP) so doseženi z vgradnjo visoko učinkovitega uparjalnika,  elektronskega  ekspanzijskega   ventila in EC ventilatorja, ki prilagaja pretok zraka potrebam hladilnega sistema.  Maksimalna zanesljivost delovanja je zagotovljena z vgrajenimi tlačnimi sondami za nadzor in nenehno optimizacijo hladilnega procesa. Vgrajen je samoučeči in prilagodljivi način odtaljevanja, ki spremlja trenutne razmere v hladilnem procesu in upošteva čas predhodnega odtaljevanja.

 • Vgrajen je merilnik toplotne energije. Vrednosti pridobljene energije za segrevanje in za pripravo  sanitarne vode pa enostavno odčitamo na krmilniku toplotne črpalke.
 • Enostavna montaža s številnimi možnosti  povezovanja v različne ogrevalne sisteme (bivalentni, alternativni,..).
 • Možnost izkoriščanja variabilne tarife električne energije (Sg ready)
 • Toplotna črpalka se lahko poveže na internet s pomočjo kartice NWPM
 • Možnost povezave z enim ali več sobnimi korekcijskimi termostati tipa Smart RTC
 • Vgrajen mehek zagon in kontrola faz
 • Vgrajen dodatni toplotni izmenjevalec (kondenzator) za segrevanje sanitarne in bazenske vode

 

Izvedbe:

LA 35 TUR+ →  več
LA 60 TUR+→  več

Toplotne črpalke zrak voda za novogradnje in za obstoječe hiše z radiatorji – split izvedbe!

Te toplotne črpalke so namenjena za pasivne in nizkoenergijske hiše do velikosti 450 m2 in pa za hiše z običajno izolacijo brez prezračevanja do 250 m2 ogrevalne površine. Lahko se uporabi pri sistemih s talnim ogrevanjem, kot pri radiatorskih sistemih, saj je maksimalna temperatura dvižnega voda do 55°C, oziroma celo do 62°C pri ugodnih hladilniških razmerah.

Toplotna črpalka je namenjena za zunanjo postavitev z notranjim stenskim upravljalnikom toplotne črpalke, ki upravlja toplotno črpalko  in cel ogrevalni sistem – WPM Econ5. Kompresor v zunanji enoti prilagaja moč potrebam objekta. Glede na potrebno ogrevalno moč tudi  EC aksialni ventilator prilagaja obrate tako, da  hladilni proces deluje  čimbolj optimirano. Omogočeno je ogrevanje in hlajenje prostorov ter segrevanje sanitarne vode.  V notranji enoti so vgrajene naslednje komponente:

 • Varčna obtočna črpalka
 • Varnostni ventil
 • Pretočni električni grelec moči (2, 4 ali 6 kW)
 • Visokoučinkoviti toplotni izmenjevalec
 • Krmiljenje za upravljanje toplotne črpalke in ogrevalnega sistema          
 • Enostavna montaža s   številnimi možnosti  povezovanja v različne ogrevalne sisteme 
 • Možnost izkoriščanja variabilne tarife električne energije (Sg ready)
 • Toplotna črpalka se lahko poveže na internet s pomočjo kartice NWPM
 • Možnost povezave z enim ali več sobnimi korekcijskimi termostati tipa Smart RTC
 • EHPA certifikat toplotne črpalke zrak voda – učinkovitost, moč, hrup in drugi tehnični podatki so izmerjeni in potrjeni s strani akreditiranih evropskih laboratorijev za toplotne črpalke

 

Izvedbe:

LAK 6 IMR →  več
LAK 9 IMR →  več
LAK 14 ITR →  več

Toplotne črpalke za pasivne in nizkoenergijske hiše – split kompaktne izvedbe!

Kompaktna notranja enota – kotlovnica v malem!

Te toplotne črpalke zrak voda so namenjena za pasivne in nizkoenergijske hiše do velikosti 450 m2 in pa za hiše z običajno izolacijo brez prezračevanja do 250 m2 ogrevalne površine. Lahko se uporabi pri sistemih s talnim ogrevanjem, kot pri radiatorskih sistemih, saj je maksimalna temperatura dvižnega voda do 55°C . Zunanja enota se postavi poleg objekta in se poveže z notranjo enoto s plinsko povezavo.

Toplotna črpalka za zunanjo postavitev s stenskim upravljalnikom toplotne črpalke WPM Econ5Plus. Kompresor v zunanji enoti prilagaja moč potrebam objekta. Glede na potrebno ogrevalno moč tudi  EC aksialni ventilator prilagaja obrate tako, da  hladilni proces deluje  čimbolj optimirano. Omogočeno je ogrevanje in hlajenje prostorov ter segrevanje sanitarne vode.  V notranji enoti so vgrajene naslednje komponente:

 • Grelnik vode – 300 l z 3,2 m2 izmenjevalca in z 1,5 kW el. grelcem
 • 100 l zalogovnik za nemoteno delovanje in za hidravlično ločitev ogrevalnih   krogov
 • 3-potni preklopni venil za preklop med ogrevanjem in pripravo sanitarne vode
 • Varčna obtočna črpalka za cel ogrevalni sistem
 • Varnostni ventil
 • Pretočni električni grelec (2 ,4 ali 6 kW)
 • Čistilni kos in pretočno stikalo 
 • Visokoučinkoviti toplotni izmenjevalec
 • Krmiljenje za upravljanje toplotne črpalke in ogrevalnega sistema          
 • Enostavna montaža s   številnimi možnosti  povezovanja v različne ogrevalne sisteme 
 • Možnost izkoriščanja variabilne tarife električne energije (Sg ready)
 • Toplotna črpalka se lahko poveže na internet s pomočjo kartice NWPM
 • Možnost povezave z enim ali več sobnimi korekcijskimi termostati tipa Smart RTC
 • EHPA certifikat toplotne črpalke zrak voda – učinkovitost, moč, hrup in drugi tehnični podatki so izmerjeni in potrjeni s strani akreditiranih evropskih laboratorijev za toplotne črpalke

 

Izvedbe:

LAW 6 IMR →  več
LAW 9 IMR →  več
LAW 14 ITR →  več

Toplotne črpalke zrak voda – za notranjo postavitev!

Toplotna črpalka, ki nima zunanje enote!

Toplotne črpalke zrak vodaPredstavljajo najcenejšo in najelegantnejšo rešitev ogrevanja objektov in priprave sanitarne vode. Glede na izgube objekta in vrsto ogrevalnega sistema se izbere ustrezna moč in izvedba toplotne črpalke.

Tovrstne toplotne črpalke zrak voda se namestijo v objektu.  Za dovod  in odvod zunanjega zraka sta potrebni le dve odprtini skozi steno. Toplotna črpalka pri eni odprtini sesa toploto zunanjega zraka, pri drugi odprtini pa se ohlajen zrak odvaja nazaj v okolico. Na zunanji strani objekta imamo na steni tako samo 2 rešetki za dovodni in odvodni zrak. Tako zunaj nimamo nobene nemoteče zunanje enote in zato ni potreben nobeden poseg v lepo urejeno okolico objekta. S tem so vsi elementi ogrevanja v kotlovnici, hrup toplotne črpalke, pa je s tem še zmanjšan, zato se največ tovrstnih toplotnih črpalk vgradi v Švici, kjer so zahteve glede hrupa in urejenosti okolja še bistveno višje kot pri nas.

Toplotna črpalka za pasivne in nizkoenergijske hiše – kompaktna notranja izvedba!

Vsi elementi hidravlike so že vgrajeni!

Ta toplotna črpalka je namenjena za pasivne in nizkoenergijske hiše do velikosti 380 m2 in pa za hiše brez prezračevalnega sistema do 230 m2 ogrevalne površine. Lahko se uporabi pri sistemih s talnim ogrevanjem, kot pri radiatorskih sistemih, saj je maksimalna temperatura dvižnega voda do 60°C .  Na voljo sta 2 izvedbi z max. ogrevalno močjo 7,7 in 11,5 kW (pri A7/W35).

Toplotna črpalka za notranjo postavitev z vgrajenim upravljalnikom toplotne črpalke WPM, ki upravlja toplotno črpalko in cel ogrevalni sistem. Zvočno optimirana izvedba  z optimiranim pretokom zraka in z zvočno izoliranim ohišjem kompresorja. Tihi EC 3D radialni (oziroma aksialni pri izvedbi …TES) ventilator  in dvojno antivibracijsko vpetje kompresorja s plavajočo nosilno ploščo še dodatno utiša toplotno črpalko. Zelo visoki faktorji učinkovitosti (COP) so doseženi z vgradnjo visoko učinkovitega uparjalnika,  elektronskega  ekspanzijskega   ventila in EC ventilatorja, ki prilagaja pretok zraka potrebam hladilnega sistema. Maksimalna zanesljivost delovanja je zagotovljena z vgrajenimi tlačnimi sondami za nadzor in nenehno optimizacijo hladilnega procesa. Vgrajen je samoučeči način odtaljevanja. Sesanje zraka je na zadnji strani, izpih pa je mogoč levo, desno ali navzgor (oz. samo desno pri izvedbi …TES). V toplotni črpalki so vgrajene vse glavne komponente za direktni priklop na ogrevalni sistem in sicer:

 • Vgrajen 50 l zalogovnik z 2 kW el. grelcem
 • Varčna obtočna črpalka
 • Raztezna posoda 24 l, varnostna grupa in manometer.
 • Vgrajen čistilni kos in merilec pretoka za zagotavljanje minimalnega pretoka ogrevalne vode
 • Toplotna črpalka se lahko poveže na internet s pomočjo kartice NWPM
 • Možnost povezave z enim ali več sobnimi korekcijskimi termostati tipa Smart RTC
 • Vgrajen mehek zagon in kontrola faz

 

Izvedbi:

LIK 8 TES →  več
LIK 12 TU →  več

Toplotna črpalka za pasivne in nizkoenergijske hiše –notranja izvedba z radialnim ventiltorjem!

Visokoučinkovita in za daljše razdalje kanalov!

Ti toplotni črpalki sta namenjeni za pasivne in nizkoenergijske hiše do velikosti 380 m2 in pa za hiše brez prezračevalnega sistema do 230 m2 ogrevalne površine. Lahko se uporabi pri sistemih s talnim ogrevanjem, kot pri radiatorskih sistemih, saj je maksimalna temperatura dvižnega voda do 60°C .  Na voljo sta 2 izvedbi z max. ogrevalno močjo 8,5 in 11,5 kW (pri A7/W35).

Toplotna črpalka zrak voda za notranjo postavitev z vgrajenim upravljalnikom toplotne črpalke WPM Econ5Plus, ki upravlja toplotno črpalko in cel ogrevalni sistem. Zvočno optimirana izvedba  z optimiranim pretokom zraka in z zvočno izoliranim ohišjem kompresorja. Tihi EC 3D radialni ventilator  in dvojno antivibracijsko vpetje kompresorja s plavajočo nosilno ploščo še dodatno utiša toplotno črpalko. Zelo visoki faktorji učinkovitosti (COP) so doseženi z vgradnjo visoko učinkovitega uparjalnika,  elektronskega  ekspanzijskega   ventila in EC ventilatorja, ki prilagaja pretok zraka potrebam hladilnega sistema. Maksimalna zanesljivost delovanja je zagotovljena z vgrajenimi tlačnimi sondami za nadzor in nenehno optimizacijo hladilnega procesa. Vgrajen je samoučeči in prilagodljivi način odtaljevanja. Sesanje zraka je na zadnji strani, izpih pa je mogoč levo, desno ali navzgor. Radialni ventilator prav tako omogoča večje dolžine zračnih kanalov. Ostale prednosti toplotne črpalke pa so:

 • Enostavna montaža s številnimi možnosti  povezovanja v različne ogrevalne sisteme
 • Vgrajen čistilni kos in merilec pretoka za zagotavljanje minimalnega pretoka ogrevalne vode
 • Možnost izkoriščanja variabilne tarife električne energije (Sg ready)
 • Toplotna črpalka zrak voda se lahko poveže na internet s pomočjo kartice NWPM
 • Možnost povezave z enim ali več sobnimi korekcijskimi termostati tipa Smart RTC+
 • EHPA certifikat – učinkovitost, moč, hrup in drugi tehnični podatki so izmerjeni in potrjeni s strani akreditiranih evropskih laboratorijev za toplotne črpalke
 • Vgrajen mehek zagon in kontrola faz

 

Izvedbi:

LI 9 TU →  več
LI 12 TU →  več

Toplotne črpalke za novogradnje in za obnovo obstoječih ogrevalnih sistemov. S talnim ogrevanjem in/ali radiatorji. – notranje izvedbe!

Te toplotne črpalke so namenjena za manjše in velike objekte  od velikosti 100 m2  pa do velikosti 900 m2 ogrevalne površine.  Lahko se uporabijo pri sistemih s talnim ogrevanjem, kot pri radiatorskih sistemih, saj je maksimalna temperatura dvižnega voda do 60°C . Max. ogrevalna moč (pri A7/W35) pa je 7,7 do 27,8 kW (odvisno od modela).

Toplotne črpalke zrak voda za notranjo postavitev z vgrajenim upravljalnikom toplotne črpalke WPM Econ5, ki upravlja toplotno črpalko in cel ogrevalni sistem. Zvočno optimirana izvedba  z optimiranim pretokom zraka in z zvočno izoliranim ohišjem kompresorja. Tihi EC aksialni ventilator  in dvojno antivibracijsko vpetje kompresorja s plavajočo nosilno ploščo še dodatno utiša toplotno črpalko. Zelo visoki faktorji učinkovitosti (COP) so doseženi z vgradnjo visoko učinkovitega uparjalnika in EC ventilatorja, ki prilagaja pretok zraka potrebam hladilnega sistema. Vgrajen je samoučeči in prilagodljivi način odtaljevanja. Sesanje zraka je na levi strani, izpih pa je na desni strani. Po potrebi je mogoče smer zraka obrniti.

 • Enostavna montaža s številnimi možnosti  povezovanja v različne ogrevalne sisteme
 • Vgrajen pretočni električni grelec moči 2, 4, 6 kW (pri modelih LI 9, 11, 16 TES)
 • Toplotna črpalka zrak voda se lahko poveže na internet s pomočjo kartice NWPM
 • Možnost povezave s sobnimi korekcijskimi termostati tipa Smart RTC
 • Vgrajen mehek zagon in kontrola faz

 

Izvedbe:

LI 9 TES →  več
LI 11 TES →  več
LI 16 TES →  več

LI 20 TES →  več
LI 24 TES →  več
LI 28 TES →  več