Sistem S

Zrak/voda-
toplotna črpalka
Sistem LIA

Zrak/voda toplotna črpalka v inverterski izvedbi

Nov sistem toplotne črpalke zrak/voda LIA v inverterski izvedbi je preprosta, elegantna in trajnostna rešitev za hlajenje stavb. Sistem LIA je idealen za energetsko učinkovito ogrevanje, hlajenje in pripravo tople sanitarne vode v novogradnjah, obnovah in zamenjavah sistemov. Sistem toplotne črpalke LIA s svojim trajnostnim hladilnim sredstvom in pametnim delovanjem ponuja trajnostno in inovativno rešitev za samostojne hiše ali dvojček hiše.

Sistem LIA je zrak/voda toplotne črpalka z učinkovito invertersko tehnologijo. Ves čas se inteligentno prilagaja dejanskim zahtevam po ogrevanju, hlajenju in topli vodi stavbe. Zaradi tega so še posebej učinkoviti in močni. Z družino Sistem LIA, ki bo kmalu na voljo, je možno ogrevanje do zunanje temperature -25°C. Okolju prijazno hladilno sredstvo R32 izboljša ravnovesje CO2 v stavbi in prepreči letne preglede puščanja. Najvišje temperature dotoka do 65°C in integrirana funkcija hlajenja v kombinaciji s sistemi ogrevanja/hlajenja in/ali ventilatorskimi konventorji omogočajo učinkovito uporabo brezplačne okoljske energije vse leto.

Vsi pomembni podatki

  • Primeren za skoraj vse aplikacije zahvaljujoč različnim različicam opreme in trem nazivnim močem 6 kW, 10 kW in 14 kW.
  • Okolju prijazen zahvaljujoč hladilnemu sredstvu R32 z nizkim GWP in največjo zmogljivostjo 1,84 kg.
  • Enostavna namestitev, saj so vse potrebne komponente že integrirane.
  • Visoka učinkovitost s COP do 5,0. Razred učinkovitosti do A+++.
  • Pametno upravljanje z barvnim zaslonom na dotik in aplikacijo Dimplex Home App.
  • Prihranek prostora zahvaljujoč majhni tlorisni površini notranje enote 60 x 60 cm.
  • Vedno odporen proti zmrzovanju zahvaljujoč povezovalnim linijam za prenos hladilnega sredstva med notranjo in zunanjo enoto.

Enostavno in intuitivno: Dimplex zaslon na dotik

Zaslon na dotik omogoča preprosto in intuitivno upravljanje prek 4,3-palčnega barvnega zaslona neposredno na notranji enoti. Krmilnik, integriran v toplotno črpalko, inteligentno in samodejno zagotavlja učinkovito in udobno delovanje. Zahvaljujoč intuitivno oblikovanemu uporabniškemu vmesniku je vse nastavitve enostavno opraviti na mestu. Z omrežno kartico NWPM Touch lahko sistem toplotne črpalke LIA povežete s katerimkoli usmerjevalnikom preko LAN kabla in upravljate preko pametne naprave.

Pametno nadziranje:
Dimplex Home App

Z aplikacijo Dimplex Home je upravljanje sistema toplotne črpalke dostopno kadarkoli in od kjer koli. Intuitivno zasnovan vmesnik aplikacije se uporablja za nastavitev različnih temperatur za posamezne prostore, načrtovanje začetka ogrevanja ob določenih urah ali aktiviranje načina dopusta, ko so stanovalci odsotni. Premium različica aplikacije za inštalaterje ima tudi samodejno obveščanje v primeru napak, grafično oceno podatkov naprave in pomoč pri odpravljanju težav.

Pripravljeno na pametno električno omrežje

Posebno zanimiva je funkcionalnost SG-Ready za večjo uporabo toplotne črpalke v času nizkih stroškov električne energije. V kombinaciji z inteligentnim regulatorjem sobne temperature Smart-RTC+ je mogoče stavbo uporabiti kot hranilnik toplote ali pa toplotno črpalko inteligentno kombinirati s fosilnimi ali drugimi regenerativnimi generatorji toplote.

Komaktna zunanja enota

Zaradi prostorsko varčne konstrukcije in sodobne barvne sheme je zunanja enota harmonično vpeta v okolje objekta. .

Barva 'temno siva' se harmonično prilega vsaki zunanji fasadi.

"Priključiš in deluje" princip

Kompaktna notranja enota s talno površino 60 x 60 cm poleg funkcije ogrevanja in hlajenja vsebuje tudi vse potrebne hidravlične komponente in bojler za toplo vodo (200 l) - preprosto "priključiš in deluje" zahvaljujoč integraciji vseh potrebnih komponent.

Trije razredi moči. Tri možne kombinacije.

Skratka, za sodobno oskrbo samostojnih stavb in dvojčkov so na voljo inteligentne možnosti kombiniranja, ki skorajda ne puščajo želenega. Glede na potrebe in zahteve lahko zunanjo enoto kombiniramo z različnimi notranjimi enotami. Na voljo so tri stopnje moči za širok razpon zahtev in velikosti zgradb: 6 kW, 10 kW in 14 kW.

Različica 6 kW in 10 kW z
integriranim bojlerjem
(200 l)

Idealno za novogradnje

Sistem LIA Kompakt

Posebej kompaktna, za priključitev pripravljena hidravlična enota s tlorisno površino 60 x 60 cm vključuje vse potrebne hidravlične komponente in rezervoar za toplo vodo (200 l). To omogoča hitro in enostavno montažo v novogradnjah in nudi udobje tople vode za do 4 osebe. Pri uporabi radiatorjev ali individualni sobni regulaciji je enota dopolnjena z zalogovnikom. Na voljo v prvi polovici leta 2023.

Različica 6 kW, 10 kW in 14 kW
z 300 l bojlerjem +
100 l zalogovnikom

Idealno za novogradnje ali obnove obstoječih stavb

Sistem LIA Komfort

Hidravlični stolp, ki je na voljo tudi kot hidravlična enota, pripravljena za priključitev, s 300-litrskim bojlerjem za toplo vodo in 100-litrskim zalogovnikom je na voljo za hitro in enostavno namestitev v zahtevnih novogradnjah ali za projekte prenove z večjo potrebo po topli vodi (do 6 oseb) in visoko raven udobja. Obstaja možnost priklopa dodatnega fosilnega ali regenerativnega generatorja toplote. Na voljo v prvi polovici leta 2023.

Različica 6 kW, 10 kW in 14 kW

Idealno za novogradnje in prenove obstoječih stavb

Sistem LIA Flex

Varianta s stenskim hidroboksom je še posebej prilagodljiva. V kombinaciji z individualno izbranimi ali obstoječimi hidravličnimi komponentami in bojlerjem je ta rešitev vnaprej namenjena objektom, kjer je treba fleksibilno zamenjati fosilni ali regenerativni generator toplote ali integrirati obstoječe instalacije ali komponente. Na voljo v prvi polovici leta 2023.

Domov Sistem LIA